Kawa mrożona z mlekiem kokosowym

Kolejna propozycja na upalne dni. Tym razem trochę bardziej tropikalna. Kokosowy smak od razu przypomniał mi kubańskie lato i mleczko kokosowe pite bezpośrednio po zerwaniu orzecha… Miło tak wrócić do wspomnień, pijąc szklankę orzeźwiającego napoju.

Kawa mrożona z mlekiem kokosowym

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 ml zimnej wody mineralnej
  • kilka kostek lodu
  • 100ml zimnego mleka
  • 100ml mleczka kokosowego

Do shakera (lub słoika) wsyp kawę, cukier, kilka kostek lodu i wlej wodę. Zamknij szczelnie i energicznie potrząśnij aż do uzyskania piany.

Przelej do szklanek, wlej mleko, a na koniec mleko kokosowe.

Kawa mrożona z mlekiem kokosowym

Kawa mrożona z mlekiem kokosowym


NapojePrzepisy
Author: Agata

Get Connected

    8 komentarzy