Media o nas:
Tutaj możecie dowiedzieć się jeszcze więcej o nas i naszej pasji :)
2018
Sylwia w dyskusji o przyszłości mięsa w programie TVN 24 Biznes i Świat
Sylwia o trendzie zero waste w programie Polska i Świat w TVN24
Sylwia gotuje z resztek w Dzień Dobry TVN.
Sylwia o swojej książce Gotuję,nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku w wywadzie dla Interii
Sylwia o tym, jak niemarnować jedzenia w wywiadzie dla PAP Life
Magazyn Kuchnia dla Smakoszy, kwiecień 2018 wywiad z Sylwią o niemarnowaniu jedzenia
Women’s Health, kwiecień 2018 Sylwia i jej przepisy w reportażu Katarzyny Górnej
Onet Sylwia o marnowanie jedzenia https://kobieta.onet.pl/zdrowie/dziennikarka-tvn24-z-obierek-i-resztek-gotuje-pyszne-dania/2v831hy
Droga przez mąkę – audycja kulinarna Åukasza Modelskiego w Dwójce Polskiego Radia – Sylwia w rozmowie o tym, jak wykorzystywać resztki
Dzień Dobry TVN Sylwia gotuje z resztek https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/nie-marnuj-jedzenia,262832.html
TVN Biznes i Świat Sylwia o zero waste https://tvn24bis.pl/wideo/ziemia-tonie-w-smieciach,1740712.html
Dzień Dobry TVN – Sylwia pokazuje pomysły na suszone warzywa i owoce https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/nie-chcesz-marnowac-jedzenia-ususz-je,274767.html
TVN 24 Sylwia o tym, jak nie marnować jedzenia https://www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/swiatowy-dzien-zywnosci-co-zrobic-by-marnowac-mniej-jedzenia,876535.html
TVN Biznes i Świat program Świat Piotra Kraśko – Sylwia o dacie ważności https://fakty.tvn24.pl/fakty-o-swiecie,61/sylwia-walendowska-majcher-i-katarzyna-bosacka-w-faktach-o-swiecie-tvn24-bis,876588.html
2017
styczeń magazyn Natura i Ty, wywiad z Sylwią o dobrym jedzeniu
32-38 Smaki radosci i wspomnien_rozmowa
Kuchnia Magazyn dla Smakoszy
sierpnień 2o17, reportaż Sylwii o Ukrainie – Apetyt na Ukrainę
grudzień 2017 reportaż Sylwii o gotowaniu w Gwatemali – Gwatemala – kraj szczęśliwej fasoli
grudzień:
Radio Chilli Zet – Sylwia w programie Dagmary Kowalskiej o opowiada o niemarnowaniu jedzenia
link do rozmowy tutaj: http://www.chillizet.pl/Radio/Radio-News/Resztki-na-stol-bedzie-pysznie!-6632
Radio Wrocław, Sylwia w programie Hamburger na śniadanie o pomysłach na dania z resztek
Radio Ram Sylwia w sylwestrowym programie Kulinarny Wrocław o trendach kulinarnych
2016:
TVN Style program Małgorzaty Rozenek W Dobrym Stylu. Sylwia o daniach dobrych na podróż
tu zobaczycie przepis na ciastka owsiane z programu
Portal Milionsposobów – rozmowa o nas i naszych przepisach na letnie ciasta z owocami
Radio Wrocław – Sylwia o przepisach na Wielkanoc
Gazeta Wyborcza – Przepisy Wielkanocne – Sylwii babeczki wielkanocne
Radio Wrocław (13.02.2016) – Agata rekomenduje przepisy na Walentynki w audycji „Hamburger na śniadanie”
Women’s health 1/2016 Sylwia w artykule: Blogerzy polecają zdrowe dania karnawałowe
2015:
TVP3 Wrocław, Eurofakty – w felietonie Ani Tuz (23.12.2015), Agata opowiada o swoich doświadczeniach w jedzeniu owadów (od 00:04:56, a także m.in. w Faktach 09.01.2016 , od 00:10:40)
Radio Wrocław – Agata w Opowieściach Wigilijnych (13.12.2015) o tym, czym przed Świętami żyją internauci i które przepisy cieszą się ich największym zainteresowaniem
Trójka Polskie Radio, Portal Polskiego Radia – Sylwia o malinach
Trójka Polskie Radio, Portal Polskiego Radia – Sylwia o pączkach z mięsem
2014:
Radio Wrocław – Agata i Sylwia o bożonarodzeniowych przepisach dla młodzieży w audycji Marka Obszarnego
Trójka Polskie Radio – Zapraszamy do Trójki – Sylwia o książkach kulinarnych
Radio Wrocław – Agata Anioł w audycji Anny Geryn opowiadała o przepisach z jabłek
Radio RAM –Pyszne zielska, czyli Agata Anioł o modzie na gotowanie, kuchni Wrocławia i chwastach w programie Piotra Bartysia Kulinarny Wrocław
III Charytatywne Kulinarne Zawody Dziennikarzy – Sylwia jako juror
Radio Eska – Agata opowiada, jak radzić sobie z upałami, czyli proponuje lemoniady i chłodniki
portal Ugotuj. to – Wielkanoc w naszym regionie
Radio Wrocław weekendowa audycja Marka Obszarnego – Agata o przepisach na Wielkanoc
2013:
- TVN24, program Czarno na Białym, Sylwia o karpiu na świątecznym stole
- Radio Wrocław – audycja Marka Obszarnego – Agata o przepisach na Boże Narodzenie
- Kino Nowe Horyzonty – Agata jako Gość przeglądu filmów kulinarnych 5. kuchnia+ food film fest organizowanego przez kanał kulinarny kuchnia+
- Polskie Radio Trójka – w porannym programie Sylwia o gęsinie na 11 listopada
- Radio Wrocław – poranna audycja Piotra Osowicza – Agata o przetworach i jesiennych przepisach
- Gazeta Wyborcza Kuchnia w Formie o restauracjach w dodatku Modny Wrocław
- Gazeta Wyborcza Kuchnia w Formie o kulinarnym Wrocławiu w dodatku Wrocław ze smakiem
- Polskie Radio Trójka w audycji „Do południa”Joanny Mielewczyk – rozmowa z Sylwią o artystycznym gotowaniu
- TVN, program Co za tydzień Relacja z kulinarnych zawodów dziennikarzy, które wygrała Sylwia
- Zwycięstwo Sylwii w kulinarnych zawodach dziennikarzy. Z żabnicy drużyna przygotowała ceviche, z truskawek i czekolady, mus. Sukces był podwójny. Jury przyznało nagrodę główną oraz za kreatywność:)
2012:
- Radio Wrocław – poranna audycja Piotra Osowicza – rozmowa o kuchni (można odsłuchać poniżej)
- Radio Wrocław – niedzielna godzinna audycja z udziałem Agaty o menu piknikowym
- portal ugotuj.to
- portal polskieradio.pl
- portal TVN24
- wiadomości Telewizji Dolnośląskiej http://www.youtube.com/watch?v=R0fkg5pZSIc&list=UUius2Ys_BDNU8NWNYeHWo1w&index=3&feature=plcp
6 komentarzy
Alek says:
Brawo,
Pozdrowienia
:)
marta says:
Super, gratuluję.
Kathy2000 says:
Najwyższe wyrazy uznania dla waszej pasji!
asia says:
Muszę to napisać, bo jestem zdania, że to co dobre, profesjonalne powinno być promowane. Wiele jest blogów kulinarnych ale dla mnie Wasz jest numero uno. Każdy przepis na potrawę, który wypróbowałam, wiem, że chcę powtórzyć.
Wyrazy uznania dla autorek, widać, że to co robią jest ich wielką pasją!
Agata says:
Asia, bardzo dziękujemy za tak ciepłe słowa!
Abu Dhabi says:
Swietny blog, bardzo sie ciesze, ze na niego trafilam!