Crumble z brzoskwiniami i borówkami

Uwielbiam lato głównie za to, że wówczas jest największy wybór owoców. Każdego dnia można bowiem stworzyć deser z tego, co ma się akurat pod ręką. Crumble to deser bez wysiłku, dlatego często robię go znienacka, gdy nachodzi mnie ochota na coś słodkiego :)

Crumble z brzoskwiniami i borówkami

 

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 dag masła
  • łyżka mąki
  • łyżka cukru

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Naczynia do zapiekania wysmaruj masłem. Brzoskwinie pokrój w plasterki. W foremkach układaj brzoskwinie, dodaj borówki.

Z masła, mąki i cukru zrób kruszonkę i posyp owoce. Piecz ok. 20 minut, aż kruszonka się delikatnie zarumieni.

Crumble z brzoskwiniami i borówkami najlepiej smakuje na ciepło, posypane świeżymi borówkami

Crumble z brzoskwiniami i borówkami

Crumble z brzoskwiniami i borówkami

 

 

Desery
Author: Agata

Get Connected

    4 komentarze