Bagietka z gorzką czekoladą i solą

Gorąca bagietka z gorzką czekoladą to małe danie, które zaspakaja zarówno głód, jak i chęć na coś słodkiego :) Obowiązkowo z solą, najlepiej gruboziarnistą!

Bagietka z gorzką czekoladą i solą

Składniki (na 1 sztukę):

  • ok. 8cm kawałek bagietki (użyłam razowej z ziarnami)
  • 20g gorzkiej czekolady
  • sól (najlepiej gruboziarnista

Kawałek bagietki przekrój wzdłuż na pół i podgrzej w piekarniku, aż będzie ciepła (najlepiej wstawić pod górną grzałkę). Wyjmij z piekarnika i włóż w środek kawałek gorzkiej czekolady (ok. 1/5-1/4 tabliczki) i posyp solą.

Ściśnij mocno (ja po prostu zawiązałam sznureczkiem ;) ), aby czekolada się roztopiła pod wpływem ciepła.

Bagietka z gorzką czekoladą i solą

Bagietka z gorzką czekoladą i solą

PieczywoPrzystawkiŚniadania
Author: Agata

Get Connected

    9 komentarzy

  1. Agata says:

    Tak sobie myślę, że zamiast soli można dać posiekane orzeszki solone ;) Wiecie, mogę jeść tylko czekoladę min. 70% kakao, więc takie rozwiązanie to dla mnie substytut nutelli ;)
    Cieszę się, że również Wam spodobał się ten pomysł :)