To zupa dla lubiących smakowe wyzwania. Użyte w niej podroby mogą bowiem odstraszać. Niepotrzebnie. Wywar jest bardzo aromatyczny i  nazywany  delikatniejszą wersja rosołu. Warto zaryzykować.

Składniki:

  • 70 dkg serc drobiowych
  • włoszczyzna(marchewska, pietruszka, seler, por)
  • świeża zielona pietruszka
  • sos sojowy
  • sól pieprz
  • jajko
  • łyżka mąki

Serca dobrze umyć i odkroić tłuste części. Warzywa wrzucić do zimnej wody, gotować 20 minut do wytworzenia wywaru. Odcedzić i wyjąć je, a na nich miejsce włożyć  serca. Gotować co najmniej pół godziny, do miękkości serc. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym.

Lane kluski

Do jajka wspypać łyżkę mąki i mocno wymieszać, tak by nie było grudek. Mieszanka ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Gdy nie ma, trzeba dodać mąki. Później nakładać małą łyżeczką na wierzch gorącej zupy. Posypać świeżą pietruszką.

PrzepisyZupy
Author: Sylwia

Get Connected