To propozycja na romantyczne śniadnie. Ma wszystkie walory pierwszego posiłku – jest pełne energii i dobrego smaku. A do tego zaskakuje formą podania.

Składniki:

  • 4 parówki
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • odrobina masła
  • zioła do dekoracji

 Parówki przeciąć wzdłóż, na 1/3 długości. Potem delikatnie wywinąć każdą z nich, tak by powstał kształt serca, końce spiąć wykałaczką. Serce umieśić na rozgrzanym na patelni maśle, do środka wbić jajko.

 

Zapiekać chwilę, a gdy jajko się zetnie, delikatnie przewrócic na drugą stronę i smażyć dalej do zarumienienia. Zdjąć z patelni, odsączyć, doprawić. Podawać z pieczywem.

 

 

 

 

PrzepisyPrzystawki
Author: Sylwia

Get Connected

    1 Response