Poznałam go w czasie jednego z tradycyjnych wieczorów, spędzonego z koleżankami na jedzeniu i przyjemnej wymianie zdań. Przyniosła go Ola, która po drodze do nas, musiała wpaść do siostry, by w jej malakserze rozdrobnić orzechy i ser.  Już po  pierwszym degustacyjnym kęsie bezapelacyjnie doceniłyśmy Jej poświęcenie. Dip ma w sobie to, co ja lubię najbardziej – ser i czosnek, dlatego znalazł stałe miejsce w moim notesie z przepisami.

Składniki:

  • 50 g orzechów włoskich
  • 20 g twardego żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Orzechy zmielić na puch, ser zetrzeć na najdrobniejszej tarce. Wymieszać z masą orzechową, a do niej wycisnąć czosnek. Doprawić i wymieszać z majonezem. Podawać z krakersami lub grzankami.

PrzepisyPrzystawki
Author: Sylwia

Get Connected

    1 Response