PoznaÅ‚am go w czasie jednego z tradycyjnych wieczorów, spÄ™dzonego z koleżankami na jedzeniu i przyjemnej wymianie zdaÅ„. PrzyniosÅ‚a go Ola, która po drodze do nas, musiaÅ‚a wpaść do siostry, by w jej malakserze rozdrobnić orzechy i ser. Już po pierwszym degustacyjnym kÄ™sie bezapelacyjnie doceniÅ‚yÅ›my Jej poÅ›wiÄ™cenie. Dip ma w sobie to, co ja lubiÄ™ najbardziej – ser i czosnek, dlatego znalazÅ‚ staÅ‚e miejsce w moim notesie z przepisami.

Składniki:

  • 50 g orzechów wÅ‚oskich
  • 20 g twardego żółtego sera
  • 3 Å‚yżki majonezu
  • zÄ…bek czosnku
  • sól, pieprz

Orzechy zmielić na puch, ser zetrzeć na najdrobniejszej tarce. Wymieszać z masą orzechową, a do niej wycisnąć czosnek. Doprawić i wymieszać z majonezem. Podawać z krakersami lub grzankami.

PrzepisyPrzystawki
Author: Sylwia

Get Connected

    1 Response