tarta z karmelizowanÄ… cebulÄ…

Karmelizowana cebula potrafi uzależnić, w zasadzie w każdej postaci. W połączeniu z serem pleśniowym chyba najbardziej. Dlatego tak  bardzo zasmakowałam się w tarcie z karmelizowaną cebulą, którą przygotowuje się błyskawicznie (pod warunkiem, że ma się cebulę :) .

tarta z karmelizowanÄ… cebulÄ…

Składniki:

  • 0,5 opakowania ciasta francuskiego (ciasto przekroić wzdÅ‚uż)
  • 3 Å‚yżki  karmelizowanej cebuli
  • 60g sera pleÅ›niowego

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Podłużną formę do tarty wyłóż ciastem francuskim (jeśli nie macie takiej formy, wystarczy, że ciasto położycie na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia). Rozłóż cebulę. Na wierzch nałóż pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Piecz ok. 15 minut.

tarta z karmelizowanÄ… cebulÄ…

tarta z karmelizowanÄ… cebulÄ…

 

Dania głównePrzystawki
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy

    • Agata says:

      Rozumiem dokładnie Twój problem doskonale, też jej nie znalazłam w Polsce. Dostałam ją od bardzo życzliwej osoby z Belgii :)