tarta z karmelizowaną cebulą

Karmelizowana cebula potrafi uzależnić, w zasadzie w każdej postaci. W połączeniu z serem pleśniowym chyba najbardziej. Dlatego tak   bardzo zasmakowałam się w tarcie z karmelizowaną cebulą, którą przygotowuje się błyskawicznie (pod warunkiem, że ma się cebulę :) .

tarta z karmelizowaną cebulą

Składniki:

  • 0,5 opakowania ciasta francuskiego (ciasto przekroić wzdłuż)
  • 3 łyżki   karmelizowanej cebuli
  • 60g sera pleśniowego

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Podłużną formę do tarty wyłóż ciastem francuskim (jeśli nie macie takiej formy, wystarczy, że ciasto położycie na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia). Rozłóż cebulę. Na wierzch nałóż pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Piecz ok. 15 minut.

tarta z karmelizowaną cebulą

tarta z karmelizowaną cebulą

 

Dania głównePrzystawki
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy

    • Agata says:

      Rozumiem dokładnie Twój problem doskonale, też jej nie znalazłam w Polsce. Dostałam ją od bardzo życzliwej osoby z Belgii :)