Uwielbiam coraz dłuższe wiosenne poranki i metamorfozę, jaka pojawia się o tej porze roku w menu. Zmiany zaczynam już od śniadania. Z przyjemnością wybieram tę lżejszą wersję. Kompozycję jogurtu i owoców bez obaw  można zapakować w plastikowe pudełko i zabrać do pracy.

Składniki:

  • duży jogurt naturalny (300ml)
  • szklanka świeżych albo mrożonych malin (użyłam mrożonych)
  • pół szklanki musli
  • liście mięty

Maliny rozmrozić, zmiksować na gładką masę razem z miętą. Na dnie szklanki wysypać warstwę musli, na nią wlać jogurt, potem kolejno maliny z miętą, ponownie musli i jogurt aż do wypełnienia naczynia. Schłodzić.

Jogurt można dosłodzić miodem lub łyżeczką cukru.

 

PrzepisyPrzystawki
Author: Sylwia

Get Connected

    4 komentarze