Była obietnica, jest danie. Kolejne prosto z żeliwnego woka. Lekkie, delikatne, z cytrynowym akcentem. W sam raz na trwające upały. Najprzyjemniejsze jest to, że nikt się przy przygotowaniu nie zmęczy. Obiad powstaje w mgnieniu oka.

 

 

Składniki:

  • podwójna pieść z kurczaka
  • skórka otarta z cytryny
  • cukinia
  • czerwona papryka
  • kilka zielonych szparagów – (można pominąć)
  • cebula szalotka
  • 3 łyżki sezamu
  • chilli
  • 5 łyżek oleju arachidowego
Do oleju dodać startą skórkę i sezam. Doprawić solą i pieprzem oraz płatkami chilli. Pierś umyć pokroić w większa kostkę i włożyć do marynaty na co najmniej  2 godziny. Rozgrzać woka ( albo patelnię) wylać mięso z marynatą, podpiec 4 minuty i dodać pokrojone warzywa.

 

Piec kolejne 3 minuty. Przed podaniem posypać sezamem.

 

Dania głównePrzepisy
Author: Sylwia

Get Connected