Była obietnica, jest danie. Kolejne prosto z żeliwnego woka. Lekkie, delikatne, z cytrynowym akcentem. W sam raz na trwające upały. Najprzyjemniejsze jest to, że nikt się przy przygotowaniu nie zmęczy. Obiad powstaje w mgnieniu oka.
Składniki:
- podwójna pieść z kurczaka
- skórka otarta z cytryny
- cukinia
- czerwona papryka
- kilka zielonych szparagów – (można pominąć)
- cebula szalotka
- 3 łyżki sezamu
- chilli
- 5 łyżek oleju arachidowego
Do oleju dodać startą skórkę i sezam. Doprawić solą i pieprzem oraz płatkami chilli. Pierś umyć pokroić w większa kostkę i włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Rozgrzać woka ( albo patelnię) wylać mięso z marynatą, podpiec 4 minuty i dodać pokrojone warzywa.
Piec kolejne 3 minuty. Przed podaniem posypać sezamem.