Policzcie do pięciu, tylu składników potrzeba, by zrobić ten makaron. Efekt, jak na ilość,  zniewalający, oczywiście, jeśli owoce morza akceptują Wasze kubki smakowe. Do wyboru pozostawiam Wam ostatni akcent – kolendrę albo pietruszkę. Każda z nich nadaje krewetkom nieco innego charakteru, więc może warto zrobić obie wersje – zanim opowiecie się po którejś stronie. Buon appetito!

Składniki:

  • 250 g pappardelle
  • 500 g krewetek mrożonych
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki oliwy
  • garść świeżej kolendry lub pietruszki

Makaron ugotować, czosnek posiekać i delikatnie podpiec w woku lub na głębokiej patelni albo w garnku z grubym dnem  na 2 łyżkach oliwy. Krewetki opłukać, dodać do czosnku. Zalać pozostałą oliwą. Makaron odsączyć i wymieszać z krewtekami i czosnkiem.  Na końcu dodać posiekane zioła.

Makarony
Author: Sylwia

Get Connected

    2 komentarze