Policzcie do piÄ™ciu, tylu skÅ‚adników potrzeba, by zrobić ten makaron. Efekt, jak na ilość,  zniewalajÄ…cy, oczywiÅ›cie, jeÅ›li owoce morza akceptujÄ… Wasze kubki smakowe. Do wyboru pozostawiam Wam ostatni akcent – kolendrÄ™ albo pietruszkÄ™. Każda z nich nadaje krewetkom nieco innego charakteru, wiÄ™c może warto zrobić obie wersje - zanim opowiecie siÄ™ po którejÅ› stronie. Buon appetito!

Składniki:

  • 250 g pappardelle
  • 500 g krewetek mrożonych
  • 2 zÄ…bki czosnku
  • pół szklanki oliwy
  • garść Å›wieżej kolendry lub pietruszki

Makaron ugotować, czosnek posiekać i delikatnie podpiec w woku lub na głębokiej patelni albo w garnku z grubym dnem  na 2 łyżkach oliwy. Krewetki opłukać, dodać do czosnku. Zalać pozostałą oliwą. Makaron odsączyć i wymieszać z krewtekami i czosnkiem.  Na końcu dodać posiekane zioła.

Makarony
Author: Sylwia

Get Connected

    2 komentarze