koktajl szpinakowo-selerowo-jabłkowy

Nie wiem ja Wy, ale ja zawsze wyczekuję wiosny. Lubię zimę, jednak pod koniec zawsze marzą mi się ciepłe dni. Z niecierpliwością też wyczekuję nowalijek i wszystkich sezonowych warzyw i owoców. Pierwsze chwile wiosny celebruję witalizującymi koktajlami. Ten szpinakowo-jabłkowy z selerem naciowym jest pyszny, a kolor sprawia, że nie mam wątpliwości, że wiosna już nadeszła :)

koktajl szpinakowo-selerowo-jabłkowy

Składniki:

  • pół paczki świeżych młodych liści szpinaki
  • 4 łodygi selera naciowego (+ kilka łodyg do ozdoby)
  • 2 jabłka (pokrojone w grubą kostkę)
  • 1 banan
  • sok z 1 pomarańczy

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą.
  2. Rozcieńcz wodą do pożądanej konsystencji.
  3. Koktajl szpinakowo-selerowo-jabłkowy podawaj z łodygą selera do zamieszania.

Koktajl szpinakowo-selerowo-jabłkowy

Koktajl szpinakowo-selerowo-jabłkowy


NapojePrzepisy
Author: Agata

Get Connected

    2 komentarze