Przepis na jagnięcinę jest bardzo prosty i wg mnie nie ma potrzeby go wzbogacać. Proste składniki potrafią bowiem delikatnie podbić naturalny smak jagnięciny, nie dominując go. Wystarczą za to świeże zioła i dobra oliwa.

Grillowana jagnięcina

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 kotlety jagnięce z kością
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • oliwa truflowa

Sposób przygotowania:

  1. Jagnięcinę umyj i dobrze osusz.
  2. Oliwę wymieszaj z listkami ziół i posmaruj jagnięcinę. Zostaw na 30 minut do zamarynowania.
  3. Smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony.
  4. Kotlety jagnięce podawaj skropione oliwa truflową – dosól do smaku.

Grillowana jagnięcina

Grillowana jagnięcina


Dania główne
Author: Agata

Get Connected

    3 komentarze

    • Agata says:

      Jagnięcinę można spotkać m.in. w Selgrosie, kilka razy bywała w Lidlu.
      We Wrocławiu można też czasem kupić jagnięcinę na Hali Targowej.

Pozostaw odpowiedź Kendra Anuluj pisanie odpowiedzi