Bestseller wśród biegaczy. Bo niby dodaje tej magicznej energii. Polecana na śniadanie. Zamiast owsianki albo mleka z płatkami. Mi pasuje, apetycznie i sycąco przede wszystkim. Można ją sobie wypełnić bezkarnie, objąć bliskimi pragnieniom smakami. Komosa nie kaprysi, łączy się pokornie, z czym trzeba i śmiało walczy o miejsce na naszym stole, skoro cudem świata już ją w pewnych kręgach ogłoszono.

komosa jagodowa

Do komosy nie trzeba się przekonywać, nie ma goryczki, jak chociażby kasza jaglana. Ciekawie wybrzmiewa w wytrawnej odsłonie, podana jest na smakowe eksperymenty. Proponuję ją dzieciom, dobrze doprawiona zrobi konkurencję deserom. Na pewno polubi ją układ trawienny i żołądek.

komosa jagodowa

Składniki:

  • szklanka komosy ryżowej
  • 2 szklanki wody
  • łyżka miodu
  • szklanka jagód
  • łyżka świeżego rozmarynu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Komosę opłukać, ugotować w wodzie – około 15 minut. Przestudzić. Potem wymieszać z miodem, posiekanym rozmarynem i jogurtem. Dodać jagody i zmiksować.

komosa jagodowa

Przygotowaną porcję najlepiej przechowywać w lodówce.

komosa jagodowa

Przepisy
Author: Sylwia

Get Connected

    2 komentarze