Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Makrelę wędzoną dość często kupuję i jem na kolację. Zazwyczaj samą, ale czasem w innym towarzystwie, np. w postaci pasty z awokado. W każdej wersji równie pyszna, maślana. Pasta z wędzonej makreli i białego sera jest delikatniejsza, więc tym bardziej przypadnie do gustu tym, którzy za wędzoną ryba nie przepadają. Taka pasta z wędzonej makreli jest bardzo pożywna i jest miłym urozmaiceniem kanapek.

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Składniki:

  • pół wędzonej makreli
  • 100g sera białego półtłustego, kupiłam wiejski na targu (tu przeczytajcie, jak zrobić domowy ser)
  • natka pietruszki
  • ew. 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. W misce rozdrobnij widelcem twaróg.
  2. Dodaj obraną wędzoną makrelę (patrz uważnie, aby nie dać ości), wymieszaj.
  3. Jeśli pasta jest za sucha, dodaj trochę śmietany.
  4. Dopraw pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
  5. Jeśli zależy Ci na kremowej konsystencji, całość zmiksuj blenderem (dla mnie to strata czasu ;))

Pasta z wędzonej makreli i twarogu

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz


PrzepisyŚniadania
Author: Agata

Get Connected