Ten przepis jest idealny. Zaczerpnęłam go z blogu Moje wypieki . Zmniejszyłam tylko ilość cukru. Idealnie nadają się do tiramisu.
Składniki na ok. 38 sztuk:
- 3 jajka
- 50g cukru pudru
- 75g mąki
- cukier puder na wierzch
Białka ubić na sztywno, dodając powoli cukier puder. Nie przestając ubijać dodawać kolejno żółtka. Gdy juz masa jest b. jasna i puszysta, dodać powoli przesianą mąkę i zamieszać delikatnie łyżką. Biszkopty formować za pomocą rękawa cukierniczego bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać cukrem pudrem i zostawić na ok.10 minut. Tuż przed włożeniem do piekarnika ponownie obsypać cukrem.
Piec w nagrzanym do 180stopniu piekarniku ok.12-14 minut. Wystudzić na kratce.
Biszkopty można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku (np. w puszce)
5 komentarzy
Paula says:
ale apetycznie wyglądają! super :)
pozdrawiam,
Paula
Krystyna9 says:
Mnie to chyba całkiem na oczy padło, że dopiero teraz dojrzałam Twój piękny blog. Z ogromną radością i przyjemnością patrzę na Twoje zdjęcia. Teraz już będę częściej bywała :)
Agata says:
zapraszamy :)
KatD says:
A są nawet smaczniejsze niż wyglądają na zdjęciu! Tak, tak – to możliwe!
margot says:
ale zdjęcia , ach cudo
p.s fajnie ,że masz tego bloga , oj fajnie :)