Ten przepis jest idealny. Zaczerpnęłam go z blogu Moje wypieki . Zmniejszyłam tylko ilość cukru. Idealnie nadają się do tiramisu.

Składniki na ok. 38 sztuk:

  • 3 jajka
  • 50g cukru pudru
  • 75g mąki
  • cukier puder na wierzch

Białka ubić na sztywno, dodając powoli cukier puder. Nie przestając ubijać dodawać kolejno żółtka. Gdy juz masa jest b. jasna i puszysta, dodać powoli przesianą mąkę i zamieszać delikatnie łyżką. Biszkopty formować za pomocą rękawa cukierniczego bezpośrednio na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać cukrem pudrem i zostawić na ok.10 minut. Tuż przed włożeniem do piekarnika ponownie obsypać cukrem.

Piec w nagrzanym do 180stopniu piekarniku ok.12-14 minut. Wystudzić na kratce.

Biszkopty można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku (np. w puszce)


Ciasteczka
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy

  1. Krystyna9 says:

    Mnie to chyba całkiem na oczy padło, że dopiero teraz dojrzałam Twój piękny blog. Z ogromną radością i przyjemnością patrzę na Twoje zdjęcia. Teraz już będę częściej bywała :)