To już ostatni moment na świeże i ciągle prawdziwie polskie truskawki!Wprawdzie osiągnęły znowu cenę oszałamiającą (12-13 zł za kilogram), ale tak na pożegnanie – pomyślałam – warto kupić. Tymbardziej, że w tym sezonie nie robiłam jeszcze mojego i Nigelli L. ulubionego deseru.  Za jej namową zachęcam do spróbowania.

Składniki:

  • pół kg truskawek
  • 250 g sera mascaropone
  • mała śmietana 30%
  • 2 łyżki drobnego cukru
  • opakowanie bezy
  • mała paczka płatków migdałowych
  • mięta i czekolada do dekoracji

Truskawki umyć i obrać. Owoce drobno pokroić, śmietanę ubić, wymieszać z serkiem i migdałami. Bezy pokruszyć i dodać do masy serowej. W pucharkach układać kolejno warstwę sera i na nią truskawek.

 

Udekorować miętą i czekoladą.

 

 

 

 

 

 

 


DeseryPrzepisy
Author: Sylwia

Get Connected