To już ostatni moment na Å›wieże i ciÄ…gle prawdziwie polskie truskawki!Wprawdzie osiÄ…gnęły znowu cenÄ™ oszaÅ‚amiajÄ…cÄ… (12-13 zÅ‚ za kilogram), ale tak na pożegnanie – pomyÅ›laÅ‚am – warto kupić. Tymbardziej, że w tym sezonie nie robiÅ‚am jeszcze mojego i Nigelli L. ulubionego deseru. Za jej namowÄ… zachÄ™cam do spróbowania.

Składniki:

  • pół kg truskawek
  • 250 g sera mascaropone
  • maÅ‚a Å›mietana 30%
  • 2 Å‚yżki drobnego cukru
  • opakowanie bezy
  • maÅ‚a paczka pÅ‚atków migdaÅ‚owych
  • miÄ™ta i czekolada do dekoracji

Truskawki umyć i obrać. Owoce drobno pokroić, śmietanę ubić, wymieszać z serkiem i migdałami. Bezy pokruszyć i dodać do masy serowej. W pucharkach układać kolejno warstwę sera i na nią truskawek.

 

Udekorować miętą i czekoladą.

 

 

 

 

 

 

 


DeseryPrzepisy
Author: Sylwia

Get Connected