Fantastyczne do porannej kawy, delikatnie maślane, intensywnie cynamonowe. Niewielkie i niezwykle łatwe do przygotowania. W zasadzie wystarczy rozwałkować, oprószyć cukrem i cynamonem, a potem zwinąć, francuskie ciasto. Pieczenie trwa niewiele dłużej niż zaparzanie kawy.

składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki cynamonu
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • garść rodzynek

Ciasto rozwałkować, pokroić na cieńkie plastry. Każdy z plastrów posypać cynamonem i cukrem, pośrodku ułożyć po dwie -trzy rodzynki. Zwinąć do wewnątrz z obu końców. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odległości. Piec około 12 minut w 180 stopniach.

Najsmaczniejsze są i najbardziej aromatyczne jeszcze ciepłe.

CiasteczkaPrzepisy
Author: Sylwia

Get Connected

    4 komentarze

  1. Loriel says:

    Takie baranie rogi z rodzynkami :) To bardzo wdzięczne i szybkie ciasteczka, co tylko potwierdza, że ciasto francuskie jest idealne, gdy ma się chęć na coś słodkiego „na już” :)