Gdzie warto bywać we Wrocławiu zapytała Gazeta Wyborcza lokalnych blogerów i ponownie przygotowała dodatek poświęcony modnym miejscom w mieście. Tym razem poczytać można nie tylko o kulinarnych trendach. Są też wskazówki, gdzie biegać, czytać książki albo w jakich butikach można upolować oryginalne i wyjątkowe  ubrania.

Kuchnia w Formie czytelnikom Gazety, mieszkańcom i turystom opowiada o pysznych miejscach do zjedzenia:) To nasz subiektywny przegląd restauracji, do których wracamy i które nas do tej pory nie zawiodły. Jeśli chcecie coś dodać do tego zestawu, zapraszamy do dyskusji pod postem. Tymczasem życzymy smacznego!

GW kuchniawformie

Tutaj  jeszcze link do internetowej wersji artykułu.

PolecamyRestauracjeWrocław od kuchni
Author: Sylwia

Get Connected

    2 komentarze

  1. stefan06 says:

    Z przyjemnoÅ›ciÄ… przeczytaÅ‚em artykuÅ‚ – przewodnik po wrocÅ‚awskich restauracjach ponieważ mimo, ze mieszkam we WrocÅ‚awiu rzadko korzystam z usÅ‚ug wrocÅ‚awskich restauratorów bo ile kroć odwiedzÄ™ jakÄ…Å› restauracjÄ™ to wychodzÄ™ zawiedzony.
    W przewodniku – artykule zostaÅ‚a wymieniona restauracja La Scala i powiem szczerze jestem bardzo zaskoczony. ByÅ‚em na obiedzie dwa tygodnie temu i bardzo siÄ™ zawiodÅ‚em. Wymienione ravioli z grzybami i ricotta to najgorsze danie jakie jadÅ‚em. Cienkie placki bez nadzienia pÅ‚ywajÄ…ce w roztopionej margarynie, to nie jest kuchnia wÅ‚oska. Danie główne – cielÄ™cina to dwa cienkie plasterki ugotowane w wodzie i polane paskudnym sosem. Nie polecam takiej kuchni nikomu.
    Myślę, że należy trochę odwiedzić w innych miastach i krajach dobre restauracje i porównać je z wrocławskimi a zmieni Pani zdanie na temat naszej kuchni.
    Pozdrawiam

    • Sylwia says:

      Odwiedzam rozmaite w Polsce i na świcie miejsca, w których można zjeść, dać się zaskoczyć smakiem albo całkowicie rozczarować. Dzięki tym podróżom mam dość niezłą skalę porównawczą. Do Włoch zaglądam regularnie i dlatego wiem, jak powinny smakować najlepsze pasty. Mimo Pana krytyki, podtrzymuję swoje zdanie, że we Wrocławiu La Scala robi je dobrze, co nie oznacza, że mogły Panu nie smakować:)Ta opinia jest subiektywna, wybrałam miejsca, które lubię, w którym jadam i te, gdzie mi naprawdę smakuje. Marzy mi się, by Wrocław miał kiedyś tak bogatą ofertę, jak chociażby Warszawa, gdzie w niepozornym miejscu można zjeść pyszne marokańskie kiełbaski czy chińskie pierożki. Mam nadzieję, że to wciąż przed naszym miastem:) Dziękuję za opinię. Pozdrawiam!