Zielony koktajl z awokado, pomarańczy, kiwi i banana

Jestem trochę uzależniona od koktajli. Coraz częściej zamiast mleka używam wody, w takiej postaci koktajle są lżejsze, bardziej odpowiednie na ciepłe dni. Dodatek warzyw sprawia, że zielone koktajle są pożywne. Ten z awokado ma kremową konsystencję, z dodatkiem owoców jest pyszny :) Jeden z moich ulubionych zestawów.

Zielony koktajl z awokado, pomarańczy, kiwi i banana

Ostatnio poza komórką, zegarkiem i kolczykami nie wychodzę z domu do pracy bez koktajlu w ręku :) Rano przygotowuję go w mig w blenderze Mix & Go Russell Hobbs i zabieram w butelce bezpośrednio z blendera. Taki koktajl to moje drugie śniadanie (pierwsze jest zdecydowanie bardziej treściwe :)

Zielony koktajl z awokado, pomarańczy, kiwi i banana

Składniki (na 2 porcje):

  • 1/2 dużego awokado (albo 1 małe)
  • 1 kiwi
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 banana
  • ok. 1 szklanka wody

Sposób przygotowania:

  1. Obierz owoce, awokado przekrój wzdłuż, wyciągnij pestkę i łyżką wytnij miąższ.
  2. Zmiksuj wszystkie składniki, regulując gęstość dodatkiem wody – wlej jej tyle, ile lubisz. Nie za dużo, aby nie zgubić smaku pozostałych składników ;)
  3. Jeśli chcesz, możesz dodać kilka kostek lodu.

Zielony koktajl z awokado, pomarańczy, kiwi i banana


ŚniadaniaNapojePrzepisy wegańskie
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy