Jesienne wzmocnienie potrzebne od zaraz. Wsparcie sił witalnych. Lekarstwo na spadającą odporność. Daję takie ogłoszenie i sama na nie odpowiadam. Koktajlem. Z miękkim awokado, miętą i jabłkiem. Ścieram jeszcze korzeń imbiru i mieszam z mlekiem kokosowym. Wypijam na śniadanie, zerkam na słońce, które wstaje już później niż ja. Takiemu to dobrze, może budzić się leniwie i znikać po kilku godzinach zaledwie. A ja wciąż tyle mam do zrobienia. Czas trwonię na zbieranie kasztanów i bukiety z rubinowych liści, które szeleszczą pod butami.

koktajl z awokado

Po powrocie z parku koktajl czeka w lodówce. Porcją dzielę się z córką, pije łapczywie, a ja cieszę się, że przemycam jej tyle witamin. Polecam ten sposób wszystkim rodzicom, których dzieci nie przepadają za warzywami. W zmiksowanej postaci, z kolorową słomką, w ulubionym kubku zupełnie inaczej smakują.

koktajl z awokado

Składniki:

  • awokado
  • 2 garści świeżej mięty
  • 2 słodkie jabłka
  • szklanka mleka kokosowego
  • łyżeczka świeżego imbiru
  • woda
  • ewentualnie miód

Awokado umyć, obrać, wyciągnąć pestkę. Jabłka pokroić na kawałki – nie obierać. Włożyć do naczynia blendera, dodać miętę i imbir, wlać mleko kokosowe i nieco wody. Zmiksować. Gdy koktajl jest zbyt gęsty, można dodać więcej wody.

koktajl z awokado

 


ŚniadaniaNapojePrzepisy
Author: Sylwia

Get Connected