DziÅ› bÄ™dzie wpis osobisty. WyjÄ…tkowy. O historii, która, jak wiedzÄ… Ci, co zajrzeli do notki o nas – zaczęła siÄ™ w piaskownicy. Z tych niezobowiÄ…zujÄ…cych wydawaÅ‚oby siÄ™ babek wyrosÅ‚o marzenie. O miejscu peÅ‚nym pasji. WypeÅ‚nionym wrażeniami z podróży i doÅ›wiadczeniem czerpanym od najlepszych szefów kuchni. Po drodze byÅ‚a kariera, premiowana kolejnymi sukcesami, pewna wizja zawodowego rozwoju, dobrych pieniÄ™dzy, mieszkania ze stiukami w stylowej kamienicy. Idealny plan, pieczoÅ‚owicie i precyzyjnie wcielany w życie. Duma, maÅ‚e i wielkie radoÅ›ci. GdzieÅ› w tym wszystkim nieÅ›miaÅ‚o rodziÅ‚ siÄ™ apetyt. Pożądliwy głód zmiany. Wywrócenia obowiÄ…zujÄ…cych norm do góry nogami.

Brylantowa 16

Ta decyzja wymagała niesamowitej odwagi. By zostawić to, co pewne i rzucić się na głęboką wodę kulinarnych wyzwań. Przestać się w kuchnię bawić, pisać o niej na blogu, nieśmiało testować, a chcieć zaprosić nieznajomych. Czasami wymagających. Marudzących. Nie w humorze. Oczekujących zbyt wiele. Mieć pewność, że to krok w dobrą stronę, bo są w rękach atuty nie do wytrącenia. Wiedzy, determinacji. Umiejętności i biznesowej dojrzałości.

Brylantowa 16

Ten mariaż zaowocował autorskim miejscem. Brylatnową 16, kuchnią emocjonalną, w której od dziś czeka na Was Agata ze swoim zespołem. Zadbała o każdy detal. Wybrała odcień krzeseł, na których usiądziecie, ziarna kawy i mąkę do makaronu. Mam nadzieję, że każdy, kto zajrzy na wrocławski Ołtaszyn, dostrzeże tę troskę.

I wierzÄ™, że to miejsce skazane na sukces. Menu sezonowe, jeÅ›li dotrzecie tam niebawem koniecznie spróbujcie raviolo z bobem – obÅ‚Ä™dne. Zaskakuje też rÄ™cznie robione pappardelle z sercem woÅ‚owym i masÅ‚em orzechowym. To zapowiada siÄ™ na torpedÄ™ absoloutną Brylantowej:) Autorem nieoczywistej fuzji smaków jest Å›wietny szef kuchni Piotr Andruszko.

Brylantowa 16

Agato, szefowo, restauratorko – zaciskam mocno kciuki. Za gwiazdki i miejsce w żółtym przewodniku. A przede wszystkim za nieposkromiony apetyt goÅ›ci, którzy bÄ™dÄ… wracać. Powodzenia!

Wszystkich spragnionych kulinarnych wrażeÅ„, poznania Agaty od  kuchni zachÄ™cam – zmierzajcie na BrylantowÄ… 16 we WrocÅ‚awiu.


PolecamyWrocław od kuchni
Author: Sylwia

Get Connected