Pasta z awokado i makreli

Tylko 2 składniki, a smak wyjątkowy. Pasta z awokado i makreli jest bardzo prosta w przygotowaniu i jest pyszną alternatywą na śniadania. Ta pasta do chleba nie wymaga już niczego więcej, ani masła ani dodatku nabiału. Wystarczy tylko rzodkiewka (na która właśnie jest sezon) lub plaster pomidora (na którego jeszcze musimy poczekać ;), kromka dobrego chleba i pyszna kanapka gotowa.

Pasta z awokado i makreli

Składniki:

  • 1/2 dużego, miękkiego awokado
  • 1/2 wędzonej makreli
  • sok z cytryny (ok. 1/2 łyżeczki)
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Miąższ awokado wyjmij łyżką i rozdrobnij w miseczce widelcem. Skrop sokiem z cytryny (aby nie zbrązowiało)
  2. Mięso makreli rozdrobnij palcami, wyciągając wszystkie ości.
  3. Wymieszaj wędzoną makrelę z awokado, dopraw pieprzem (solą nie trzeba, bo ryba jest słona, ale jak pasta jest za mało słona dla Was to dosólcie do smaku).
  4. Pasta z awokado i wędzonej makreli smakuje najlepiej na chlebie na zakwasie i z rzodkiewką.

Pasta z awokado i makreli

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz


PrzepisyŚniadania
Author: Agata

Get Connected

    2 komentarze

  1. Wezom.pl says:

    W efekcie końcowym wygląda jak… marihuana, haha! Generalnie lubię i makrelę i awokado więc przepis chowam do szuflady – kiedyś skorzystam :)