Już chyba to tradycja, że po świętach na blogu pojawia się przepis na zielony koktajl :) Tym razem na bazie szpinaku. Z dodatkiem cytryny, dzięki której lepiej się wchłania żelazo zawarte w szpinaku, jabłka, który doda koktajlowi nieco słodyczy i awokado, które dodaje kremowości i dobrych tłuszczy. Poza walorami odżywczymi ten koktajl jest naprawdę pyszny!

Zielony koktajl ze szpinakiem i awokado

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 garści szpinaku baby
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 jabłko (lepiej słodkie), bez gniazd nasiennych, ze skórką
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • ok. 1 szklanka wody
  • ew. ksylitol, jeśli koktajl jest za mało słodki

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki zblenduj.
  2. Jeśli koktajl jest za gęsty, dolej więcej wody.

Zielony koktajl ze szpinakiem i awokado

Zielony koktajl ze szpinakiem i awokado

Zapisz

Zapisz


NapojePrzepisyPrzepisy wegańskie
Author: Agata

Get Connected

    1 Response