Jak tylko zobaczyłam wczoraj ten przepis w  Kwestii Smaku od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Są bardzo kremowe w smaku i efektowne. Przepis wchodzi na stałe do moich ulubionych :-) Nie mogę się doczekać, kiedy zrobię powtórkę z malinami.


Składniki:

  • 100g ciasteczek Digestive lub innych zbożowych
  • 0,5 kg zmielonego twarogu
  • 1 biaÅ‚ko
  • 0,5 szklanki cukru
  • Å‚yżeczka sproszkowanej wanilii (jeÅ›li nie posiadacie, można zastÄ…pić cukrem waniliowym)
  • Å‚yżka mÄ…ki
  • 6 truskawek

Ciasteczka pokruszyć i wsypać na dno do papilotek na muffinki. Ser utrzeć z cukrem, wanilią, mąką i białkiem. Masę serową wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Na wierzch wcisnąć połowę truskawki. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec 25 minut. Wystudzić i najlepiej wstawić do schłodzenia do lodówki.

 



Desery
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy

  1. gordon says:

    JadÅ‚am ,jadÅ‚am sÄ… przepyszne….Też nie mogÄ™ siÄ™ doczekać powtórki- ponownie jestem w sobotÄ™….nic nie sugerujÄ™, ale……

  2. Anna Walendowska says:

    pychota. wczoraj robiłam z malinami. z tych, które zostały zrobiłam mus do ciasteczek. palce lizać:)

  3. Magda says:

    Pyszne :) Troszkę zmodyfikowałam przepis, ale bardzo dziękuję za pomysł :) Zrobiłam na spodzie z trufli otrębowych i jest mniam :)