Jak tylko zobaczyłam wczoraj ten przepis w  Kwestii Smaku od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Są bardzo kremowe w smaku i efektowne. Przepis wchodzi na stałe do moich ulubionych :-) Nie mogę się doczekać, kiedy zrobię powtórkę z malinami.


Składniki:

  • 100g ciasteczek Digestive lub innych zbożowych
  • 0,5 kg zmielonego twarogu
  • 1 białko
  • 0,5 szklanki cukru
  • łyżeczka sproszkowanej wanilii (jeśli nie posiadacie, można zastąpić cukrem waniliowym)
  • łyżka mąki
  • 6 truskawek

Ciasteczka pokruszyć i wsypać na dno do papilotek na muffinki. Ser utrzeć z cukrem, wanilią, mąką i białkiem. Masę serową wyłożyć na pokruszone ciasteczka. Na wierzch wcisnąć połowę truskawki. Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec 25 minut. Wystudzić i najlepiej wstawić do schłodzenia do lodówki.

 



Desery
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy

  1. gordon says:

    Jadłam ,jadłam są przepyszne….Też nie mogę się doczekać powtórki- ponownie jestem w sobotę….nic nie sugeruję, ale……

  2. Magda says:

    Pyszne :) Troszkę zmodyfikowałam przepis, ale bardzo dziękuję za pomysł :) Zrobiłam na spodzie z trufli otrębowych i jest mniam :)