Mojito jest   zdecydowanie moim ulubionym drinkiem. Połączenie mięty z kwaśnym smakiem to idealne połączenie na orzeźwienie. Zastanawiałam się, jak spożytkować porzeczki i spróbowałam zamienić nimi limonkę. Nie oczekiwałam spektakularnych wyników, ale efekt końcowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.

Składniki:

  • 3-4 łyżeczki obranych czerwonych porzeczek
  • kilka listków mięty
  • 2 łyżeczki cukru
  • dużo lodu
  • 50 ml białego rumu
  • woda mineralna do uzupełnienia, ok 80-100 ml

Do wysokiej szklanki wrzucić porzeczki,wsypać cukier i ugnieść łyżeczką, dodać mięte i dalej ugniatać. Dodać lód (ja zwykle daje ok. 6 kostek rozdrobnionych na małe kawałki za pomocą tłuczka do mięsa ;) ), rum, uzupełnić szklankę wodą.

 

 

 


Napoje
Author: Agata

Get Connected

    5 komentarzy

  1. sabress says:

    no dobra… doskonałe!. Ale czy nie możemy udać że ten poprzedni wpis został przyjęty przez komputer jako dopuszczalny?