Pierwszy raz zobaczyłam mini patisony w moim warzywniaku. Sama nie wiem, czemu ich nie kupiłam od razu. Niestety kolejnym razem już ich nie było. Na szczęście kilka dni później znalazłam je na eko-jarmarku. Zachwyciły mnie swoim wyglądem na tyle, że zapragnęłam aby pozostały ze mną na dłużej, dlatego je ukisiłam :) Są bardzo smacznym i ładnym dodatkiem.
Składniki:
- mini patisony
- 1 litr wody
- 1 łyżka soli
- kilka ząbków czosnku
- nać kopru włoskiego
Patisony umyj i wytrzyj. Zagotuj wodę z solą. Małe słoiki wyparz. Do słoików nakładaj patisony, ząbek czosnku i kawałek naci kopru włoskiego. Słoiki zaleć wrzątkiem.
Kiszone patisony są już gotowe po 2-3 dniach.
4 komentarze
kulinarny-swiat says:
Wyglądają wspaniale, cudownie sie prezentują, ale niestety u mnie sa nieosiągalne.
kuchenny bałagan says:
słodko wyglądają, kiedyś uprawiała je sąsiadka, zawsze lubiłam takie maluchy :)
Martynosia says:
Mniam :)
muszeczka says:
wspaniale wygladaja ale jeszce lepiej smakuja :)