Kiszone mini patisony

Pierwszy raz zobaczyłam mini patisony w moim warzywniaku. Sama nie wiem, czemu ich nie kupiłam od razu. Niestety kolejnym razem już ich nie było. Na szczęście kilka dni później znalazłam je na eko-jarmarku. Zachwyciły mnie swoim wyglądem na tyle, że zapragnęłam aby pozostały ze mną na dłużej, dlatego je ukisiłam :) Są bardzo smacznym i ładnym dodatkiem.

Kiszone mini patisony

Składniki:

  • mini patisony
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
  • kilka ząbków czosnku
  • nać kopru włoskiego

Patisony umyj i wytrzyj. Zagotuj wodę z solą. Małe słoiki wyparz. Do słoików nakładaj patisony, ząbek czosnku i kawałek naci kopru włoskiego. Słoiki zaleć wrzątkiem.

Kiszone patisony są już gotowe po 2-3 dniach.

Kiszone mini patisony

 

Kiszone mini patisony

 

 


PrzetworyPrzystawki
Author: Agata

Get Connected

    4 komentarze