Pewnego dnia postanowiłam i tego postanowienia się dzielnie trzymam, że nie będę kupowała żadnych słodkich napojów. Ta deklaracja uruchomiła moją smakową wyobraźnię. W lodówce zaczęły się pojawiać kolejne owocowe kompozycje. Wszystkie na bazie naturalnych składników, wyjątkowo słodzone miodem. Do nich należy arbuzowa lemoniada. Aktualnie moja ulubiona, ale za chwilę może to się zmienić:)
Składniki:
- 2 kg arbuza bez pestek
- limonka
- garść świeżej mięty
- litr wody mineralnej
Arbuza pokroić, oszcyścić z pestek, zmiksować z sokiem z limonki i miętą. Wlać do wysokiego naczynia, uzupełnić wodą mineralną. Schłodzić.
Przed podaniem lemoniadę trzeba wymieszać.
3 komentarze
kuchenny bałagan says:
Ale ona musi fajnie orzeźwiać :)
Ruda says:
super przepisy niektóre wypróbowałam. Pozdrawiam- koleżanka z kursu photoshopa :)
Agata says:
Cieszymy się bardzo :) Pozdrawiamy :)