pastazczesnkuniedzwiego

Są takie rzeczy, które gdy zobaczę powodują u mnie radość dziecka. Są to m.in. kwiaty cukinii (sama nie wiem dlaczego, nie są przecież aż tak spektakularne w smaku), rydze ( pyszne jak każde grzyby!), byczki ( pyszne ryby!) a także czosnek niedźwiedzi. Tak też zareagowałam i tym razem. Pierwszy raz kupiłam nie w pęczku, a sprzedawany na kilogramy. Świeży, młody – idealny! Idealny na śniadanie, jako składnik pasty do chleba :)

Zobacz, co jeszcze można zrobić z czosnku niedźwiedziego.

pasta z czosnku niedźwiedziego

Tym razem radość była podwójna, bo po ugotowaniu jajek okazało się, że wszystkie mają podwójne żółtka :)

pasta jajeczna

Składniki:

  • 3 jajka
  • pęczek czosnku niedźwiedziego (ok. 20g)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo. Ostudź.
  2. Czosnek umyj, osusz, posiekaj. Zblenduj razem z majonezem.
  3. Jajka posiekaj, wymieszaj z majonezem i z czosnkiem niedźwiedzim. Dopraw solą.
  4. Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim smakuje wyśmienicie na chlebie, najbardziej lubię na żytnim.

czosnek niedźwiedzi

pasta z czosnku niedźwiedziego


Śniadania
Author: Agata

Get Connected

    2 komentarze

Odpowiedz na „DanusiaAnuluj pisanie odpowiedzi