Bardzo łatwa przekąska do przygotowania w kilka minut
- bakłażan
- mozarella
- suszone pomidory – tyle sztuk, ile plastrów bakłażana
- zioła – suszone lub świeże
- oliwa
Bakłażana umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok. pól godziny. aby puścił wodę. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Naczynie do zapiekania (można kłaść na papier do pieczenia i bezpośrednio na ruszt w piekarniku) delikatnie skropić oliwą i ułożyć bakłażana. Na każdy krążek dać zioła (tymianek, oregano, bazylia), plaster mozarelli i suszonego pomidora.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok. 20 minut. Można podawać na grzankach lub osobno. Dobrze smakuje z sosem z czosnkowym lub ziołowym.
przed pieczeniem
po upieczeniu
3 komentarze
Kara says:
Będzie dzisiaj n akolację bez dwóch zdań!
Gosia says:
bardzo fajna,szybka i efektowna przekaska :)
Pozdrawiam :)
Jurski says:
Wczoraj był na kolację. Bardzo w porządku połączenie!