brownies

Brownies to taki czekoladowy zakalec, nie należy zatem spodziewać się puszystego ciasta. Zamiast niego otrzymamy mocno czekoladowe ciasto z suchą górą i mokrym środkiem. Ciasto dla fanów gorzkiej czekolady, wytrawne, idealne do kawy

brownies

 

Przepis na podstawie  tego przepisu

Składniki:

  • 220g gorzkiej czekolady
  • 75 g masła
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru(dałam mniej)
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 33 g mąki

Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Czekoladę połamać i rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Jajka ubić z cukrem i ekstraktem do białości. Następnie wlać ciepła czekoladę, wymieszać, dodać mąkę.
Kwadratową formę (o boku 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę.

Piec 25-30 minut.

Kroić po całkowitym wystudzeniu (dobrze dać ciasto do lodówki).

brownies

 

brownies


CiastaPrzepisy
Author: Agata

Get Connected