To moje meksykańskie odkrycie. W każdej restauracji pojawiało się w menu. W różnej kompozycji. Dwa składniki nigdy się nie zmieniały – woda i owoce.Ja najbardziej polubiłam ten z ananasem w roli głównej. Napój jest orzeźwiający, przepełniony soczystością owoców i cierpkością limonki. W sam raz na nadchodzące lato.

Składniki:

Ananasa obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do blendera, dodać cukier, wyciśnięty sok z limonki i zmiksować na gładką masę. Liście mięty i kolendry posiekać. Masę ananasową przełożyć do dwóch dzbanków. Do jednego dodać mięty, do drugiego kolendry, uzupełnić wodą. Wymieszać i schłodzić.

Można podawać z kostkami lodów.

 


NapojePrzepisy
Author: Sylwia

Get Connected

    5 komentarzy

  1. Goga says:

    Kupiłam w Lidlu dwa ananasy w promocji i do tej pory tak na prawdę nie wiedziałam co mam z nimi zrobić, teraz wiem dziękuję