food pharmacy Book Master

Książka „Food Pharmacy Opowieść O Jelitach I Dobrych Bakteriach Zalecana Wszystkim Którzy Chcą Trafić Przez Żołądek Do Zdrowego Życia Tej Książki Nie Da Się Przedawkować” to książka, która przykuwa uwagę już samą okładką. To pierwsze, na co zwróciłam uwagę, rozpakowując zamówienie (o kolejnych książkach wkrótce :)) z BookMaster.pl. Elegancka, obszyta materiałem – dobro, które chce się mieć. Dobro, bo wyjaśnia kwintesencję flory bakteryjnej jelit. Autorkami są dwie przyjaciółki znające się od dziecka (politolog i copywriterka) i 87-letni profesor medycyny Stig Bengmark. Lina Nertby Aurell, Mia Clase w dorosłym życiu odkryły istotę zdrowego odżywania, które jest stylem życia.

Food Pharmacy Book Master

Nie bójcie się, że to kolejny poradnik, który odłożycie na półkę. Nic bardziej mylnego. Autorki w humorystyczny sposób opisują wszystko krok po kroku, wyjaśniając, jaki wpływ ma na nas jedzenie. Z książki dowiecie się, że za odporność organizmu w 80% odpowiada jelito grube. Jego stan zapalny jest przyczyną wielu chorób, których można uniknąć.

Autorki w przejrzysty sposób opowiadają od czego zacząć, jak zmienić swoje nawyki. Robią to w sposób naturalny, bardzo ludzki, prowadząc za rękę i zachęcając do zmian krok po kroku, bez wprowadzenia rewolucji z dnia na dzień. Dzielą się swoimi doświadczeniami i bolączkami i nie ukrywają, że czasem też mają słabości.
Z książki dowiecie się między innymi o „parszywej dwunastce i czystej piętnastce” wśród owoców i warzyw, dlaczego ziemniaki należy jeść zimne a nie ciepłe (to było dla mnie prawdziwe odkrycie!), odkryjecie źródła cennego białka i dobrych tłuszczy. W książce są też bardzo łatwe do przygotowania przepisy (m.in. na granolę z kaszy gryczanej, zielone koktajle, shoty z kurkumy).

Lina Nertby Aurell, Mia Clase
Food Pharmacy Opowieść O Jelitach I Dobrych Bakteriach Zalecana Wszystkim Którzy Chcą Trafić Przez Żołądek Do Zdrowego Życia Tej Książki Nie Da Się Przedawkować
Wydawnictwo Otwarte
2017
Książka do kupienia w dobrej cenie w BookMaster.pl

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz


Przepisy
Author: Agata

Get Connected

    2 komentarze