„Opowiadania drewnianego stołu 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim” Moniki Waleckiej to książka, od której autentycznie nie można się oderwać. Przepisy są bardzo krótkie, opatrzone zawsze krótką opowieścią. Z każdą stronę bardziej poznajemy autorkę i bardziej stajemy się głodni. Dobrnęłam prawie do końca, ale przy ciasteczkach digestive musiałam zrobić przerwę, by już za pół godziny móc je zjeść. Przepis banalnie prosty, a efekt pyszny! :)
Na wypróbowanie czekają tureckie bajgle – simity, twaróg z maślanki i bliny gryczane. Przepis na orientalny bulion – ramen, kusi w jesienny zimny wieczór i towarzyszy mu wspomnienie Moniki z Japonii.
Poza opowieściami i przepisami w książce znajdziemy informacje, co warto mieć: artykuły pierwszej, drugiej i trzeciej potrzeby. Tak aby nie otoczyć się niezbędnymi sprzętami. Do przygotowania dań z książki wystarczy deska, nóż, patelnia, blender, mikser i formy do pieczenia.
Większość składników z kolei znajdziecie w swoich kuchennych szafkach i lodówce. Za pomocą tego sprawicie przyjemność sobie i bliskim, a przy Waszym stole powstaną kolejne opowieści.
Monika Walecka pracowała przez 4 lata w MTV Polska, po czym zajęła się stylizacją i fotografią. Jej pasją jest pieczenie pieczywa, którego warsztat szlifowała w znanych piekarniach w San Francisco. Chętnie dzieli się swoim hobby, jak i własnoręcznie przygotowanym zakwasem :) Zaraża uśmiechem od pierwszej chwili, jak na spotkaniu autorskim w Wrocławiu w Browarze Stu Mostów.
Opowiadania drewnianego stołu 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim
Autor: Walecka Monika
Wydawnictwo: Helion
Książka „Opowiadania drewnianego stołu 125 przepisów, jak sprawić przyjemność sobie i bliskim „ do kupienia w dobrej cenie w internetowej księgarni BookMaster